Merino oblečenie pre celú rodinu. Doprava len 1,98€ na všetko.

Úvod Blog Za kultúrou do Burgenlandu

Za kultúrou do Burgenlandu

Mali ste Rakúsky Burgenland za nudnú rovinu? Nechajte sa vyviesť z omylu 🙂

Navštívili sme kemp za dedinou Markt Sankt Martin, asi 1,5h od Bratislavy.

Kemp Markt Sankt Martin

Kemp je na veľmi dobrej polohe – až na konci dediny. Žiadny hluk z ciest či áut, za kempom len cyklotrasa a polia. Stretli sme tu pár rodiniek s deťmi a dôchodcov. Pomerne malé a kľudné miesto, na prespanie ideálne 🙂

V kempe je málo tieňu, ale ranné slnko aspoň vysušilo orosené veci. K večeru, okolo 18h, je slnko opäť za stromami a počasie príjemné. Pre detských cyklistov a „motorkárov“ je tu vytvorený okruh. Deti sa vybláznia a každá cesta na toaletu alebo do sprchy je funny a bez protestov 😀 . Našich som naháňala len keď sa mali prezliecť z pyžama a hrubých ponožiek.

Decká sa rýchlo skamarátili s rovesníkmi a zabavili sa spolu. Kým na nich jedným očkom dozerám, druhým môžem nerušene riešiť ostatnú réžiu.

Je tu možnosť prenajatia cyklo hut a vzadu pod altánkom zase pingpong. Pri recepcii automat na kávu, erárna chladnička na drobnosti a samozrejme aj prospekty.

Sociálne zariadenia sú nové, pekné, čisté. Kabínky dostatočne veľké, sprcha do ruky a teplá voda bez obmedzenia.

Hneď cez cestu je prírodné jazero vhodné aj na kúpanie. Zatiaľ bolo mimo sezóny, ale toalety sú funkčné. Žiadne vstupné sme neplatili. Zvládame prechádzku, užívame pieskovú pláž a staviame priehradu. To naši chalani milujú.

Aj v okolí sú rôzne možnosti. My ideme na hrad Lockenhaus, ktorý je vzdialený približne 25 minút. Vstup s Dolnorakúskou kartou zdarma.

V hrade sú pripravené rôzne lákadlá pre deti a páči sa nám voľný pohyb po miestnostiach bez sprievodcu.

V areáli na nás čakali aj takéto super preliezky a hojdačky 🙂 .

Poobede stíhame aj zrúcaninu Landsee Burgruine s vyhliadkou. Prekvapil ma celkom veľký areál v lesnom prostredí. Vstupné pre dospelých 4,50€ (máj 2023).

Ďalšie zaujímavosti v okolí:

V dedine môžete nastúpiť napríklad na cyklodrezinu.

Hrad Forchttenstein (vstup s Dolnorakúskou kartou zadarmo)

Reptilien Zoo: (vstup s Dolnorakúskou kartou zadarmo)

Rechnitz – vyhliadková veža, jazero aj kemp. Práve sem som sa chcela presunúť po prvej noci. Ale chalani chceli ostať s novými kamošmi. Takže do Rechnitz zavítame inokedy 🙂 .

Neufelder See

Cestou domov sa zastavujeme ešte pri Neufelder See.

Obrovské jazero, z jednej strany promenáda, z druhej strany vily. Rôzne možnosti vyžitia. Aj veľké plážové ihrisko s tieňom 🙂 .

Zábavu si nájde naozaj každý. Cyklisti, vodné živly aj potápači. Pre deti niekoľko suchých ihrísk aj vodné ihrisko s veľkou šmykľavkou priamo do vody.

Dospelý celodenný vstup 6,50€. Deti do 6 rokov zadarmo.

Kúsok ponad pláž je tiež kemp, ale neostali sme na noc. Tiež pripisujem na zoznam dobudúcna 🙂

Chalani mali na sebe počas celého pobytu merino tričká Becherov a merino tričká Hradisko.
Na spanie detský merino set Dubník.

Froggywear.sk